Vietnam

Natuur- en cultuurschatten in VIETNAM

Ontdek de verrassende natuur- en cultuurschatten van het indrukwekkende Vietnam tijdens een rondreis door dit land. Reis met je gezelschap langs de idyllische baaien, de prachtige tempels en de watervallen van de stad Luang Prabang. Maak kennis met de bruisende hoofdstad Hanoi met zijn brede lanen, statige gebouwen en sfeervolle straatjes. Vlakbij de hoofdstad ligt het sprookjesachtige Halong Bay. Deze schilderachtige baai heeft veel bijzondere rotseilanden en is tegelijkertijd een uitstekende plek voor een heerlijke lunch met krab, garnalen of vis. Heb je zin in wat actiefs? Stap op de fiets en maak een tocht door de groene rijstvelden. Ook in de levendige miljoenenstad Ho Chi Minh City, voormalig Saigon, moet je zijn geweest. Deze stad is een mix van oud en nieuw. Proost samen met je reisgenoten op een fantastische rondreis door Vietnam vanaf de moderne Bitexco wolkenkrabber. Het uitzicht over de metropool is vanaf hier adembenemend.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

november tot en met april. Dit is het droge seizoen.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Vietnam 5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het 6 uur later.

Valuta

Vietnamese đồng, afgekort als VND. De đồng is onderverdeeld in kleinere eenheden, zoals hào en xu, maar deze worden niet meer actief gebruikt vanwege hun geringe waarde.

Hoogtepunten van deze bestemming

Tijdens een rondreis door Vietnam zijn er tal van unieke groepsactiviteiten die je kunt ondernemen. Hier zijn er een paar:

Halong Bay Cruise

Neem deel aan een cruise door de adembenemende Halong Bay, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Je kunt kajakken tussen de kalkstenen rotsen, zwemmen in het kristalheldere water en genieten van de prachtige zonsondergangen.

Kookcursus Vietnamese keuken

Leer de geheimen van de Vietnamese keuken tijdens een kookcursus. Je kunt lokale markten bezoeken om ingrediënten te kopen en vervolgens onder begeleiding van een ervaren chef-kok authentieke gerechten bereiden.

Fietstocht door Hoi An

Verken het charmante stadje Hoi An per fiets. Je kunt langs rijstvelden, traditionele dorpen en historische bezienswaardigheden fietsen terwijl je meer te weten komt over de rijke geschiedenis en cultuur van de regio.

Trektocht door de Sapa-vallei

Maak een trektocht door de prachtige Sapa-vallei, waar je wordt omringd door weelderige rijstterrassen en pittoreske bergdorpen bewoond door etnische minderheden zoals de Hmong en Dao.

Vietnamese waterpoppenshow

Geniet van een traditionele Vietnamese waterpoppenshow, een unieke vorm van entertainment waarbij marionetten worden gebruikt die op het wateroppervlak worden bewogen.

Boottocht over de Mekong Delta

Verken de schilderachtige waterwegen van de Mekong Delta tijdens een ontspannen boottocht. Je kunt lokale markten bezoeken, traditionele ambachten bekijken en kennismaken met de lokale bevolking.

Bezoek aan de Cu Chi-tunnels

Ontdek de indrukwekkende Cu Chi-tunnels, een uitgebreid ondergronds tunnelsysteem dat werd gebruikt door het Vietcongleger tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt door de smalle gangen kruipen en meer te weten komen over de guerrillatactieken die werden toegepast.

Overnachten bij een lokale homestay

Ervaar de gastvrijheid van de Vietnamese bevolking door te overnachten in een lokale homestay. Je kunt deelnemen aan traditionele activiteiten, zoals het helpen bij het bereiden van maaltijden of het leren van ambachtelijke vaardigheden, en meer te weten komen over het dagelijkse leven in Vietnam.

Bezoek aan de drijvende markten van de Mekong Delta

Verken de kleurrijke drijvende markten van de Mekong Delta, waar lokale handelaren hun waren verkopen vanaf bootjes vol met verse producten, ambachtelijke goederen en traditionele lekkernijen. Je kunt per boot langs de markten varen en onderhandelen met de verkopers.

Vietnamese tai chi les

Neem deel aan een ontspannende tai chi les in een park of op het strand, geleid door een ervaren instructeur. Tai chi is een traditionele Chinese bewegingskunst die helpt bij het verbeteren van de balans, flexibiliteit en innerlijke rust.

Avondeten op een drijvend restaurant in Ho Chi Minh-stad

Geniet van een heerlijk diner op een drijvend restaurant in de bruisende stad Ho Chi Minh. Je kunt lokale specialiteiten proeven, zoals verse zeevruchten, gegrild vlees en smakelijke noedelgerechten, terwijl je uitkijkt over de verlichte skyline van de stad.

Deze activiteiten bieden een geweldige kans om de diverse cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Vietnam te ervaren tijdens een groepsreis.

Vietnam reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel