Wenen

Wenen en zijn indrukwekkende verleden

Een personeelsreis of jubileumreis naar Wenen met zijn imposante gebouwen en talloze kastelen staat garant voor een groot succes. Deze Zwitserse stad is van oudsher één van de machtigste hoofdsteden van Europa. Dat zie je terug in het straatbeeld met meer dan 27 kastelen en 150 paleizen. Ga tijdens de groepsreis ieder geval langs het Hofburg Paleis dat eeuwenlang het machtscentrum van de Habsburgers was. Of laat je betoveren door het beroemde Schloss Schönbrunn dat ooit het buitenverblijf van keizerin Sissi is geweest. Dit paleis met maar liefst 1441 kamers en zalen, waarvan er ongeveer 40 te bezichtigen zijn, ligt in een uitgestrekt park met schitterende fonteinen, een spectaculair doolhof en zelfs de oudste dierentuin ter wereld is er gevestigd. Dwaal door het gezellige Wenen met zijn kleine steegjes en kom vanzelf langs de mooiste plekjes. Vind in de avond een plekje in een chique restaurant om vervolgens een dansje te wagen in moderne clubs of woon een voorstelling bij in de Weense Staatsopera.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (april-juni) en de herfst (september-oktober).

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Hoogtepunten van deze bestemming

Wenen biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn een aantal suggesties:

Wijnproeverij in de Wachau-vallei

Neem een dagtrip naar de prachtige Wachau-vallei, beroemd om zijn wijngaarden. Geniet van een wijnproeverij in lokale wijnmakerijen en combineer dit met een schilderachtige boottocht op de Donau.

Fietstocht door Wenen

Onder leiding van een gids verkennen we de stad op de fiets en ontdekken verborgen plekjes, parken en historische bezienswaardigheden.

Bezoek aan de Weense Prater

Deze historische lunapark en recreatiegebied biedt een verscheidenheid aan attracties, waaronder het iconische reuzenrad. Het is een leuke plek voor groepen om samen te komen en te genieten van entertainment en attracties.

Klassiek concert in een paleis

Ervaar de pracht van de Weense muzikale erfenis door het bijwonen van een klassiek concert, bij voorkeur in een van de schitterende paleizen zoals Schönbrunn of Belvedere.

Kookcursus Oostenrijkse keuken

Leer de geheimen van de Oostenrijkse keuken tijdens een kookcursus. Het is niet alleen educatief, maar ook een leuke manier om samen te werken als groep en van heerlijk eten te genieten.

Street art-tour

Ontdek de levendige kunstscene van Wenen met een street art-tour. Verken kleurrijke wijken zoals het 7e district en bewonder de creatieve uitingen van lokale en internationale kunstenaars.

Bezoek aan de Spaanse Rijschool

Voor liefhebbers van paarden en klassieke rijkunst is een bezoek aan de Spaanse Rijschool een must. Geniet van een indrukwekkende paardenshow in een van de oudste rijscholen ter wereld.

Avondcruise op de Donau

Ervaar Wenen vanaf het water tijdens een ontspannen avondcruise op de Donau. Bewonder de verlichte bezienswaardigheden terwijl je geniet van een diner en live muziek.

Bezoek aan het Hundertwasserhaus

Bewonder de unieke architectuur van het Hundertwasserhaus, een kleurrijk en eclectisch appartementencomplex ontworpen door kunstenaar Friedensreich Hundertwasser.

Klassieke koffiehuiscultuur

Bezoek een van de beroemde Weense koffiehuizen, zoals Café Central, waar je kunt genieten van heerlijke koffie, gebak en de traditionele sfeer.

Wenen reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel