Wit-Rusland

Wit-Rusland en zijn oudheden

Wil je als bedrijf of vereniging een bijzondere rondreis maken? Wit-Rusland, ook wel Belarus genoemd, is een interessante bestemming voor de echte reiziger. Maak een roadtrip door het land en ga op ontdekkingstocht. Het straatbeeld in de steden Minsk, Vitebsk en Brest laten je herinneren aan het Russische verleden. Minsk is na de oorlog herbouwd en is nu een moderne stad met brede boulevards en grote pleinen. Alleen al voor de architectonische bouwwerken moet je Minsk bezoeken. De kunstliefhebbers vertoeven graag in Vitebsk om de werken van de wereldberoemde schilder Marc Chagall te bewonderen. Tussen het cityhoppen door reis je over het ongerepte platteland van Wit-Rusland. Onderweg rij je door groene velden met karakteristieke houten dorpjes en uitgestrekte berkenbossen. Langs de kant van de weg zie je oude vrouwen staan met enorme potten bessen, frambozen of wilde aardbeien die ze hebben geplukt in de berkenbossen. Voor een paar euro krijg je al een grote zak mee.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Maart – Oktober

Tijdsverschil

Zomertijd 1 uur later, wintertijd 2 uur later

Valuta

Wit-Russische roebel (BYN). De Wit-Russische roebel is onderverdeeld in 100 kopeken.

Hoogtepunten van deze bestemming

Wit-Rusland, ook wel bekend als Belarus, heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Hier zijn enkele speciale en unieke groepsactiviteiten die een groep kan ondernemen tijdens een rondreis door Wit-Rusland:

Bezoek aan het Mir-kasteel

Dit kasteel, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een indrukwekkend voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Groepen krijgen een rondleidingen en kunnen genieten van de prachtige omgeving.

Stadsverkenning in Minsk

Verken de hoofdstad Minsk met een lokale gids om de Sovjet-invloeden, moderne architectuur en historische bezienswaardigheden te ontdekken. Maak een wandeling door de Independence Avenue en bezoek bijzondere plekken zoals het Victory Square.

Traditionele Wit-Russische kookworkshop

Duik in de lokale keuken door deel te nemen aan een kookworkshop. Leer traditionele gerechten bereiden, zoals draniki (aardappelpannenkoeken) of kulaga (bosbessensoep), en geniet samen van de zelfgemaakte maaltijd.

Excursie naar het Belovezhskaya Pushcha National Park

Ontdek het oudste oerwoud van Europa, de thuisbasis van de Europese bizons. Maak een wandeling door het park en ervaar de ongerepte natuur, mogelijk met een lokale gids die de groep begeleidt.

Een bezoek aan het Dudutki Openluchtmuseum

Dit museum biedt een kijkje in het traditionele Wit-Russische leven. Groepen kunnen hier ambachtslieden ontmoeten, traditionele ambachten bekijken en zelfs deelnemen aan workshops, zoals het maken van aardewerk of het bakken van brood.

Fietstocht door de Berezinsky-biosfeerreservaat

Verken de prachtige natuur van het Berezinsky-biosfeerreservaat per fiets, onder begeleiding van een ervaren gids. Het reservaat herbergt diverse flora en fauna, en een fietstocht biedt een milieuvriendelijke manier om de natuurlijke schoonheid te ervaren.

Concert van Wit-Russische volksmuziek

Laat je groep genieten van de rijke muzikale tradities van Wit-Rusland door het bijwonen van een concert met volksmuziek. Dit biedt een unieke kans om de lokale muziekstijlen en instrumenten te ervaren.

Overnachten in een Dacha

Ervaar het echte Wit-Russische plattelandsleven door te overnachten in een dacha (vakantiehuisje) bij een lokale familie. De groep wordt verdeeld over diverse dachas. Leer meer over hun dagelijkse activiteiten, help bij het bereiden van een traditionele maaltijd en deel verhalen rond het kampvuur.

Wodka-proeverij met bijpassende gerechten

Ontdek de fijne kneepjes van de Wit-Russische wodka tijdens een privéproeverij. Combineer dit met traditionele gerechten en leer over de rol van wodka in de Wit-Russische cultuur.

IJszeilen op het Naroch-meer

In de winter biedt het bevroren Naroch-meer de perfecte gelegenheid voor ijszeilen. Groepen kunnen samen met ervaren gidsen op speciale ijszeilboten over het meer scheren.

Ondergrondse verkenning van de Brest Fort Hero

Boek een exclusieve rondleiding in de ondergrondse tunnels van het Brest Fort Hero. Ontdek de geheime doorgangen, kamers en geschiedenis die niet altijd toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Kunstworkshop met een lokale kunstenaar

Werk samen met een lokale kunstenaar om traditionele Wit-Russische kunstvormen te ontdekken, zoals het beschilderen van Matroesjka-poppen, het maken van textielkunst of het creëren van hedendaagse kunst.

Deze activiteiten bieden een diepere duik in de cultuur en het erfgoed van Wit-Rusland, waardoor de rondreis voor de groep echt uniek wordt.

Wit-Rusland reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel