Zürich

het financiële hart van Zwitserland

Het Zwitserse Zürich staat bekend als het financiële hart van het land. Te saai voor een personeelsuitje? Integendeel! De stad zal je verrassen. Zürich vind je in een groen dal, ingeklemd tussen de bergen Uetliberg en Zürichberg en langs de rivier de Limmat die midden door de stad stroomt. In het oude stadshart springt de kerk Grossmünster en het voormalige vrouwenklooster Fraumunster in het oog. Met genoeg kerken, monumenten en musea is het een hele aantrekkelijke stad voor cultuurliefhebbers. Het Kunsthaus heeft een indrukwekkende collectie aan beeldende kunst zoals de schilderijen van Edvard Munch. Maar ook winkelliefhebbers vermaken zich uitstekend in de bekende winkelstraat Bahnhofstrasse. Loop na de zakelijke meeting het centrum in om de dag na te bespreken in een restaurant en om van de Zwitserse specialiteiten te proeven. Dit alles, samen met een geweldig nachtleven, maakt Zürich een prima stad voor een zakenreis, bedrijfsuitje of kunstreis.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (april-juni) en de herfst (september-oktober).

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Hoogtepunten van deze bestemming

Zürich, de grootste stad van Zwitserland, biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Uetliberg-uitzichtpunt

Beklim de Uetliberg, de lokale berg, voor een adembenemend uitzicht over de stad en de omliggende Alpen. Het is een geweldige activiteit voor een groepen die van wandelen houden

Kunst en cultuur in de Kunsthaus Zürich

Bezoek het Kunsthaus Zürich, een toonaangevend kunstmuseum met een indrukwekkende collectie van Zwitserse en internationale kunstwerken.

Boottocht op het meer van Zürich

Geniet van een ontspannen boottocht op het meer van Zürich. Dit is een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

Swiss National Museum

Verken het Swiss National Museum om inzicht te krijgen in de rijke geschiedenis van Zwitserland. Het museum herbergt een uitgebreide collectie historische voorwerpen.

Old Town (Altstadt)

Wandel door de geplaveide straten van de oude stad en ontdek de charmante winkels, boetiekjes en historische bezienswaardigheden.

Chocoladeworkshop

Zürich staat bekend om zijn heerlijke chocolade. Volg een chocoladeworkshop en leer de kunst van het maken van Zwitserse chocolade.

Thermalbad & Spa Zürich

Ontspan in de Thermalbad & Spa Zürich, gevestigd in een voormalig brouwerijgebouw. Ervaar de genezende krachten van het thermale water en geniet van de moderne spa-faciliteiten.

Lindenhof

Bezoek de Lindenhof, een historisch park in het hart van de stad. Het biedt een rustige omgeving met een prachtig uitzicht op de oude stad.

Rondleiding door de Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zürich)

Als uw groep geïnteresseerd is in technologie en innovatie, overweeg dan een rondleiding door de ETH Zürich, een vooraanstaande technische universiteit.

Culinair avontuur in de Zürichse restaurants

Proef de lokale Zwitserse keuken in restaurants zoals Zeughauskeller of geniet van een culinaire tour door de stad om verschillende gerechten te ontdekken.

Zürich reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel